Bh. stručnjak traži više novca od Alžiraca, dobio je i novu unosniju ponudu

Pregovori zapeli

22.02.2024. 09:30
  • Podijeli:
vladimir-petkovic-pixsell-bestimage.jpg

Iako se činilo da je imenovanje Vladimira Petkovića za novog selektora Alžira pitanje dana, pregovori između dvije strane su zapeli, a bh. stručnjak navodno ima novu primamljivu ponudu.

Predsjednik Nogometnog saveza Alžira Walid Sadi čak je direktno otputovao u Švicarsku na završne pregovore, ali najnovija vijest je da su stvari zapele na finansijskom aspektu.

Alžirci su Petkoviću ponudili mjesečnu platu od 100.000 eura, ali bivši selektor Švicarske traži 120.000 eura.

Osim toga, bh. trener je dobio ponudu Nogometnog saveza Kine koja je unosnija, što bi na kraju moglo presuditi da odustane od kandidature za selektora Alžira.

Alžiri mediji pišu, da će, ukoliko definitivno propadnu pregovori s Petkovićem, biti izabrano privremeno rješenje, a da će potraga za selektorom biti nastavljena u narednim mjesecima.

Petković je posljednji angažman imao u francuskom Bordeauxu početkom 2022. godine, a u karijeri ranije je vodio Bellinzonu, Malcantone, Lugano, Young Boys, Samsunspor, Sion i Lazio.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()