Bayern sprema Maneu rekordnu kaznu: Raskida se ugovor na kraju sezone?

Epilog tučnjave u svlačionici

17.04.2023. 11:41
  • Podijeli:
sadio_mane reuters-643982fb0c022.webp Foto: Reuters

Napeto je ovih dana u svlačionici Bayerna. Sve je kulminirao nakon što su Bavarci deklasirani u četvrfinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja, a bilo je 3:0.

Nakon utakmice u svlačionici je Sadio Mane udario saigrača Leroya Sanea. Bayern ga je potom suspendovao za utakmicu protiv Hoffenheima (1:1) prošle subote, a sada stižu informacije o visini Maneove kazne.

Skyov novinar Florian Plettenberg tvrdi da će Mane biti kažnjen s više od 300 hiljada eura te da će to biti najveća kazna u historiji Bayerna. Uz to, Bayern planira prodati Manea, tvrdi Plettenberg. Situacija u svlačionici je vrlo osjetljiva i uprkos Maneovom izvinjenju, sve će završiti rastankom Senegalca i Bayerna nakon samo jedne sezone.

Sadio Mane stigao je ove sezone iz Liverpoola za 41 milion eura. U karijeri je još igrao za Metz B, Metz, Red Bull Salzburg i Southampton. Za reprezentaciju Senegala u 95 nastupa ima 35 golova i smatra ga se jednim od najboljih afričkih nogometaša u historiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()