Bayern rutinski do nove pobjede, Kane obara sve rekorde

Englez ujedno i najbolji strijelac Bundeslige

12.01.2024. 22:49
  • Podijeli:
harry kane reuters-65a1b36760c00.webp Foto: Reuters

Aktuelni prvaci Njemačke, fudbaleri Bayerna lako su savladali Hoffenheim rezultatom 3:0, a ponovo je centralna figura bio sjajni Harry Kane. Englez koji je stigao u Bayern na početku sezone je uspio stići rekord Roberta Lewandowskog u Bundesligi.

Blistao je Jamal Musiala koji je postigao dva gola večeras, oba puta na asistenciju Leroya Sanea. Musiala je pogađao u 18. i 70. minuti za mirnu završnicu Bavaraca.

Domaćinu je pomoglo i to što je Hoffenheim ostao s igračem manje jer je Grischa Promel dobio drugi žuti karton u 74. minuti i zbog toga je isključen.

Konačnih 3:0 postavio je najbolji strijelac prvenstva Harry Kane. Sjajni Englez je pogodio u prvoj minuti nadoknade, što mu je 22. gol u Bundesligi u prvom dijelu sezone.

Iako je počela nova kalendarska godina, ovo je tek 17. kolo Bundeslige i Bayern je tek večeras zaključio prvu polusezonu. Tako je Kane dostigao rekord Roberta Lewandowskog u Bundesligi koji je u jednoj polusezoni postigao 22 gola. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()