Batshuayi spasio Fener i ostavio Džeku i društvo u utrci za titulu u Turskoj

U sljedećem kolu Trabzon će gostovati kod Konyaspora dok će Fenerbahče na svom terenu dočekati sastav Adane Demirspor

17.03.2024. 20:44
  • Podijeli:
dušan tadić fk fenerbahče-65755f710ecad.webp Foto: FK Fenerbahče

Fenerbahče je u 30. kolu turske Superlige pobijedio Trabzonspor rezultatom 3:2 i tako zadržao korak za vodećim Galatasarayjem.

Poveli su gosti već u 13. minuti susreta preko Freda da bi isti igrač udvostručio prednost turskog velikana u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela.

Tu nije bio kraj golovima na ovom susretu budući da je Enis Bardhi u 63. minuti susreta postigao spektakularan gol iz slobodnjaka i smanjio prednost Fenera.

U 78. minuti susreta uslijedio je još jedan šok za navijače Fenera budući da je dosuđen kazneni udarac za domaće, a siguran realizator najstrožije kazne je bio Trezeguet.

Potom je trener Fenera Ismail Kartal izveo iz igre našeg Edina Džeku u 83. minuti susreta, a umjesto njega uveo Michyja Batshuayija koji mu se revanširao golom za pobjedu četiri minute kasnije.

Naš drugi reprezentativac Rade Krunić nije ulazio u igru na ovom susretu, a Edin Višća je kod Trabzona proveo cijeli susret na terenu.

Fenerbahče je i dalje drugi na tabeli sa 79 bodova, dva manje od vodećeg Galatasaraya dok je Trabzon ostao treći sa 49 bodova.

U sljedećem kolu Trabzon će gostovati kod Konyaspora dok će Fenerbahče na svom terenu dočekati sastav Adane Demirspor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()