Bašić uoči derbija protiv Borca: Neka bolji pobijedi

Susret se igra sutra na Grbavici u 20:45 sati

11.08.2023. 23:00
  • Podijeli:
nermin basic anadolijać-64b0dbe502702.webp Foto: Anadolija

Željezničar će sutra na Grbavicia dočekati Borac u derbiju trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar i Borac su zbog evropskih susreta odgodili utakmice prva dva kola Premijer lige, te će im sutrašnji duel biti prvi u ovoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Plavih Nermin Bašić kaže kako se nada da će ekipa nastaviti igrati kao u četiri utakmice u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

"Bitno je da dobro otvorimo sezonu, da prenesemo energiju i strast koju smo imali u evropskim utakmicama i da se pokušamo nadograditi da što prije dođemo do svog stila nogometa u kojem se trebamo što manje prilagođavati protivniku. Želimo biti bolji nego prošle sezone na terenu. Sedmicu smo proveli u blagom intenzitetu, vidjet ćemo da li smo uspjeli s rekuperacijom", kazao je Bašić koji je bio pun riječi hvale za protivnika.

"Borac je veoma kvalitetna ekipa, doveli su više od 20 igrača i najavili su pohod na titulu. Pokazali su u evropskim utakmicama da su kompaktni i dobri iz tranzicija. Naša je prednost sto smo duže na okupu i domaći teren. Nadam se da ćemo dobro ući u utakmicu i da ćemo dobro odigrati, a neka bolja ekipa pobijedi", rekao je Bašić.

Susret Željezničar - Borac igra se u subotu na stadionu Grbavica s početkom u 20:45 sati 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()