Barsa lansirala novo čudo: Debi i gol 17-godišnjaka za pobjedu protiv Atletika

Katalonci u sljedećem kolu dočekuju madridski Real, a Atletik će u Biblau igrati sa Valensijom

23.10.2023. 10:35
  • Podijeli:
barcelona_reuters-64011675dac33.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Barselone minimalnim rezultatom pobijedili su Atletik Bilbao u posljednjem meču 10. kola prvenstva Španije, a jedan dječak će ovu utakmicu pamtiti do kraja života.

Igrao se 79. minut, kada je trener domaćih Ćavi Ernandes na teren poslao debitanta, Marka Gijua, a 17-godišnjak mu je ukazano povjerenje isplatio samo 33 sekundi kasnije kada je postigao prvi pogodak u serniorskoj konkurenciji i na taj način donio tri boda Kataloncima.

Barselona ima samo bod manje od vodećih Real Madrida i komšijske Đirone, dok je Bilbao ostao na 17 bodova i trenutno je šesti.

Domaći tim je imao mnogo više loptu u posedu (62-38 odsto), duplo više udaraca u okvir gola (7-3), ali kao da je bilo suđeno da Ćavi sa klupe podigne talentovanog mladića i na iznenađenje mnogih pošalje ga u ”vatru” umjesto Fermina Lopeza.

Katalonci u sljedećem kolu dočekuju madridski Real, a Atletik će u Biblau igrati sa Valensijom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()