Barcelonino čudo od “milijardu eura” ide u Brighton

U ovoj sezoni dobio je samo 47 minuta kroz tri utakmice

31.08.2023. 11:15
  • Podijeli:
ansu fati - reutersd-642448584b03d.webp Foto: Reuters

Ansu Fati igrat će do kraja sezone na posudbi u Brighton & Hove Albionu, javio je Fabrizio Romano, a također pišu tako španski mediji. Marca navodi da odlazi na posudbu kako bi dobio veću minutažu od one koju ima u katalonskom velikanu čija je mlada zvijezda.

Fati je pod ugovorom s Barcelonom do kraja sezone 2026./27., a nakon aktualne sezone trebao bi se vratiti u klub i ponovno konkurirati za ofenzivne pozicije. Barcelona je s Brightonom dogovorila posudbu u kojoj engleski klub nema pravo otkupa ugovora 20-godišnje zvijezde.

Barcelona je u više navrata odbijala prodati Fatija, 2020. godine odbila je i 150 miliona eura za njega, a prije manje od godinu dana dala mu je novi ugovor. Zaštićen je klauzulom od milijardu eura i jedan je od igrača od kojih klub puno očekuje u budućnosti..

Za Barcelonu je Fati debitirao u sezoni 2019./20. i njegov je uspon bio strelovit. Ipak, jaka konkurencija onemogućila ga je da u ovoj sezoni ima značajniju ulogu i do nje će pokušati doći u engleskom klubu. U ukupno 112 utakmica za Barcu, Fati je zabio 29 i asistirao za 10 golova.

U ovoj sezoni dobio je samo 47 minuta kroz tri utakmice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()