Barceloni ponovo smanjen budžet za plate, Real može trošiti 500 miliona više

Primera bez milosti za aktuelne prvake

21.02.2024. 10:20
  • Podijeli:
barcelona reuters-656779779c3e3.webp Foto: Reuters

Vodstvo španske La Lige je objavilo nove limite za plate španskih klubova nakon završetka zimskog prijelaznog roka, a ponovo je Barcelona najgore prošla.

Prije samo godinu dana Barcelona je mogla na plate trošiti 648 miliona eura, ljetos je on skresan na 270 miliona, a od jučer je on samo 204 miliona.

Barcelona već godinama unazad ima velikih finansijskih problema, te je ovakav pad ograničenja budžeta za plate i očekivan.

No, navijači Barcelone su bijesni ponajviše zbog toga što Real Madrid može na plate trošiti čak pola milijarde više. Budžet Reala za plate nije promijenjen u odnosu na početak sezone i on iznosi čak 727 miliona eura.

Ispred Barcelone je po mogućnosti trošenja novca i Atletico Madrid kojem je limit povećan sa 296 na 303 miliona eura. Girona može potrošiti samo 52 miliona eura na plate, a najmanje može Alaves (31 milion).

U pravilima španske lige koji se tiču limita budžeta za plate stoji da Barcelona može potrošiti više novca ukoliko poveća prihode, a 50 posto novca od tih prihoda može potrošiti na plate, te je pred Barcinim čelnicima novo ljeto puno briga i matematike.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()