Barcelona ostala bez jednog od najbitnijih igrača

Trener Xavi poručio da je ovo veliki udarac za ekipu

26.09.2023. 09:13
  • Podijeli:
de jong reuters-651283946bea5.webp Foto: Reuters

Veznjak Barcelone Frenkie de Jong, koji je ovaj vikend povrijedio zglob, neće moći igrati najmanje tri sedmice, odnosno do sljedeće reprezentativne pauze, otkrio je trener katalonskog kluba Xavi.

Nizozemski nogometaš odigrao je svaku minutu Barceloninih utakmica u LaLigi do sada ove sezone prije nego što je zamijenjen u prvom poluvremenu protiv Celte Vigo u subotu.

"To će biti značajan izostanak za nas. Frenkie je ključan za našu igru, posebno s obzirom na sjajnu formu u kojoj je bio. Što se tiče vremenskog okvira njegove povrede, to će zapravo ovisiti o njemu, ali morat ćemo procijeniti kako se osjeća nakon sljedeće međunarodne pauze", rekao je Xavi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()