Barca "tricom" slavila protiv Napolija i otišla u četvrtfinale Lige prvaka

Strijelci za aktuelne prvake Španije bili su Lopez, Cancelo i Lewandowski, dok je za tim iz Napulja zabio Rrahmani

12.03.2024. 22:56
  • Podijeli:
barca reuters-65f0ccf370738.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Napolija. Nakon što je prvi meč u Italiji okončan rezultatom 1:1, Barca je prošla dalje večerašnjim trijumfom od 3:1.

Susret je odlično počeo po Barcu koja je povela već u 15. minuti. Raphinha je sjajno probio po lijevoj strani te odigrao povratni pas za Lopeza koji sigurno pogađa za 1:0.

Samo dvije minute kasnije Katalonci su udvostručili vodstvo. Raphinha je ponovo sjajno probio pa pogodio stativu, a na odbijenu loptu je naletio Cancelo i pospremio je u mrežu za 2:0.

Sjajnih pola sata utakmice zaokružio je Rrahmani kada je smanjio zaostatak Napolija golom nakon dobro odigrane povratne lopte Politana. Ujedno je 2:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

I u drugom poluvremenu Barcelona je bila daleko bolji rival na terenu. Međutim, mreže se nisu tresle sve do sedam minuta prije kraja meča kada je konačnih 3:1 za Barcelonu postavio Lewandowski nakon sjajne akcije i nesebične asistencije Roberta.

Podsjetimo, u četvrtfinale Lige prvaka su se već ranije plasirali Manchester City, Real Madrid, Bayern i PSG.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()