I to je BiH: Za “Amber alert” potrebna saglasnost svih nivoa vlasti

U ovoj godini nema planiranih budžetskih sredstava za ove namjene

04.07.2024. 16:27
  • Podijeli:
Amber alert_Foto UNA-63bf0fede1ff3.webp Foto: Amber Alert Srbija

Uvođenje u BiH sistema poput “Amber alert” imalo bi višestruku korist za bezbjednost djece u slučaju nestanka maloljetnog lica, ali je za provođenje ovih aktivnosti potrebna saglasnost svih nivoa vlasti, stav je Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

U odgovoru Ministarstva bezbjednosti na poslaničku inicijativu o uvođenju “Amber alert” sistema u BiH, koji je Savjet ministara podržao na današnjoj sjednici u Mostaru, ističe se da Ministarstvo u ovoj godini nema planiranih budžetskih sredstava za ove namjene i da je intencija da se za nabavku opreme iznađu donatorska sredstva .

Istaknuto je i da su za provođenje ovih aktivnosti potrebno uključivanje i saglasnost svih nivoa vlasti, prvenstveno ministarstava unutrašnjih poslova, te da Ministarstvo bezbjednosti nastavlja da koordiniše aktivnosti u ovom području, saopšteno je iz Savjeta ministara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()