Bajević o atinskoj tragediji: Veliki je ovo šamar fudbalu

"Nedopustivo je da se takvo nešto dogodi. Ne, nikako ne mogu da shvatim. Neopisivo mi je žao poginulog, njegovih roditelja"

10.08.2023. 18:41
  • Podijeli:
Dušan Bajević_Profimedia-64d4b6a69e76f.webp Foto: Profimedia

Proslavljeni mostarski fudbaler, trener i funkcioner Dušan Bajević ogorčen je ubistvom navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa pred meč sa Dinamom.

Tragedija koja se dogodila u Atini dan uoči, sada već odgođenog duela, i dalje je u centru pažnje javnosti.

Gotovo stotinu Bed blu bojsa je uhapšeno, ali još uvijek se ne zna da li je neko od njih ubio Kacurisa, ili su tu uradile pristalice bratskog im Panatinaikosa.

Bajević, koji je veliki dio karijere proveo u Grčkoj, za Sportske novosti je govorio na ovu temu.

"Tužan sam, šokiran. Ne mogu da shvatim kako se dogodilo da čovjek izgubi život na takav način. Znam mjesto na kome se desio nemili događaj, uvijek je puno navijača AEK-a, posebno mlađih momaka. Ne mogu da zamislim da čovjek pogine pred svojim stadionom. Osjećam se kao da je meni neko zabio nož, užasno", rekao je Bajević.

On je dodao i da je odgađanje meča bilo jedino ispravno rješenje:

"Moralo je tako. Niko ne bi mogao da garantuje bezbjednost na stadionu. Ne bi se utakmica završila da je počelo da se igra. Odgađanje je bilo jedino rješenje. Nema fudbala kada ljudi ginu. U takvim uslovima je fudbal u drugom planu. Veliki je ovo šamar fudbalu. Nedopustivo je da se takvo nešto dogodi. Ne, nikako ne mogu da shvatim. Neopisivo mi je žao poginulog, njegovih roditelja. Mora se poštovati ljudski život i tuga onih koji su na takav užasan način ostali bez najmilijih", zaključio je Bajević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()