Austrija pasti mora: Čitava Banjaluka diše za Borac

Dugo, baš dugo grad na Vrbasu nije tresla ovakva fudbalska groznica

02.08.2023. 13:36
  • Podijeli:
FK Borac_UNA-64ca37a67abca.webp Foto: UNA

Fudbalska euforija u Banjaluci dostiže vrhunac. Borac dočekuje Austriju, stadion je rasprodan, spektakl zagarantovan.

Dugo, baš dugo grad na Vrbasu nije tresla ovakva groznica.

Učenici Vinka Marinovića u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije upisali su nesrećan poraz u Beču (0:1).

Iako je ostvaren neuspjeh, igra, pristup i ukupni utisak raduju. To je prepoznala i publika, koja je razgrabila karte.

Sutra, od 20.30 časova, Gradski stadion će biti grotlo koje će, nadaju se svi, prougatiti Austrijance.

"Po povratku iz Beča osjetili smo sjajnu atmosferu u gradu. Čitava Banjaluka diše za Borac, što jako dobro. Bilo je uživanje raditi ove sedmice. Uspjeli smo odraditi dobar posao, radili smo na nekim stvarima koje smo morali da popravimo. Nadam se da smo dobro odradili zadatke. Utakmica u Beču je bila dobra, mada je možda rezultat mogao biti drugačiji. Imali smo šanse. Kad igrate u Evropi, takve stvari morate da iskoristite. Vjerujem da u revanšu možemo pružiti dobru igru i da uz podršku navijača, koji će nam biti dodatni vjetar u leđa, možemo doći do rezultata koji nas vodi u sljedeći krug", jasan je trener Marinović.

Između dvije bitke Borac je odmarao, dok je Austrija upisala ubjedljiv domaći poraz od Šturma, 0:3.

U tom duelu protivnik je dva gola primio nakon kornera, a treći nakon auta. Marinović se nada da njegovi učenici mogu iskoristiti evidentne mane:

"Imao je protivnik u tom susretu i igrača manje, dosta dugo. Da, primili su golove iz prekida, ali da bismo došli do tih šansi, moramo se dobro postaviti. Nadam se da ćemo u tome uspjeti".

Bitna informacija je da je u odnosu na prvu utakmicu jedini strijelac Haris Tabaković napustio Austriju i otišao u Hertu.

"Možda bi bilo bolje da je otišao prije sedam dana, onda bi rezultat bio drugačiji. Za nas je to dobra okolonost, jer je Haris bio prvi strijelac i najbolji igrač rivala. Od napadača ostaju Muharem Husković i Romeo Vučić. Vidjećemo pred sam meč koja postava će početi revanš", dodao je Marinović, uz konstataciju da neće moći da računa na Bojana Pavlovića, Ranka Jokića, Damira Hrelju i Đanfranka Penju.

Iz kluba su apelovali na navijače da na stadion dođu dva sata prije prvog sudijskog zvižduka kako bi se izbjegle gužve i nepotrebne komplikacije zbog UEFA protokola.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()