Atletico šokantno ispao iz Evrope, Porto osvojio grupu

U drugoj utakmici ove grupe Bayer i Club Brugge su u Leverkusenu odigrali neriješeno utakmicu bez pogodaka

01.11.2022. 21:04
  • Podijeli:
Atletico_madrid_foto_Twittrer-1667333062496.webp Foto: Twitter

Nogometaši Porta pobijedili su u Portugalu u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka ekipu Atletica rezultatom 2:1 te su madridski klub ostavili bez nastupa čak i u utješnoj Evropskoj ligi.

Šok za Atletico uslijedio je već u petoj minuti kada je Taremi doveo domaće u vodstvo. Sredinom prvog poluvremena na semaforu je već bilo 2:0 za Porto, a strijelac je ovaj put bio Eustaquio.

I u nastavku utakmice portugalska ekipa je bila daleko bolji rival koji je imao inicijativu te često stvarao ozbiljne prilike pred golom protivnika. Ipak, gosti su u petoj minuti sudijske nadoknade uspjeli autogolom Marcana doći do počasnog gola za konačnih 2:1.

U drugoj utakmici ove grupe Bayer i Club Brugge su u Leverkusenu odigrali neriješeno utakmicu bez pogodaka.

Bio je to susret u kojem se uglavnom igralo na sredini terena te niti jedna ekipa nije dominirala. Bayer je imao više dobrih prilika, ali se početni rezultat meča nije mijenjao.

Nakon šest odigranih kola Porto je zauzeo prvo mjesto i u nokaut fazu ide zajedno sa Club Bruggeom. Bayer će nastaviti takmičenje u Evropskoj ligi, dok se Simeonov Atletico zbog lošijeg međusobnog omjera oprostio od Evrope.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()