Arsenal bi i ove godine mogao dugo ostati u šampionskoj utrci

Arsenal je pobjedom krenuo u novu sezonu, na “Emiratesu” je savladan Nottingham Forest – 2:1

12.08.2023. 16:53
  • Podijeli:
arsenal reuters-64cfd5a49021c.webp Foto: Reuters

Prošle sezone Arsenal je dugo bio u šampionskoj trci, ako je suditi po prvom kolu Premijer lige, tako bi moglo da bude i ovoga puta.

Arsenal je pobjedom krenuo u novu sezonu, na “Emiratesu” je savladan Nottingham Forest – 2:1. Šumari su se koncentrisali na odbranu svog gola, igrali su prilično defanzivno, u niskoj zoni.

I pitanje je vremena bilo kad će Tobdžije “otvoriti” rivala. Dogodilo se to u 26. minutu, slučajno ili ne, Martinelli je magično, petom iz okreta, asistirao Nketiahu, koji je preciznim udarcem sa 14 metara savladao Turnera – 1:0.

Bilo je tada mnogo lakše Arsenalu, koji je imao apsolutnu dominaciju u posjedu lopte, na kraju meča nevjerovatnih 82-18 posto u korist domaćina! Iz tog posjeda redale su se i šanse, a pobjednik je praktično riješen u 32. minuti, Saliba je dodao do Sake, a ovaj je postigao eurogol sa 20 metara, za ovacije navijača u Londonu.

Moglo je možda da bude i drugačije, da je u 13. minutu Johnson iskoristio priliku za Nottingham, izašao je sam ispred golmana Ramsdalea, ali je sa 18 metara šutirao preko gola Arsenala.

Vodstvo i dominacija su uspavali Tobdžije, a u 82. minutu sevnula je kontra nekadašnjeg prvaka Evrope, koju je preciznim udarcem realizovao Awoniyi. Za najavu drame na “Emiratesu”.

Ipak, do kraja meča gosti nisu stvorili ozbiljniju priliku, dok je Arsenal u još nekoliko navrata bio prilično opasan, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()