Arsenal Barci "utrpao" pet golova, Real bolji od Uniteda

Na stadionu Arsenal je slavio protiv Barcelone uz vatromet golova – 5:3. Katalonci su brzo poveli, već u sedmoj minuti pogodio je Lewandovski, ali je šest minuta kasnije izjednačio Saka

27.07.2023. 10:32
  • Podijeli:
arsenal reuters-64620183049d1.webp Foto: Reuters

Arteta nadmudrio Xavija, koji se zabrinuo nakon ovog poraza, Kraljevi bolji od Crvenih Đavola.

Na  stadionu Arsenal je slavio protiv Barcelone uz vatromet golova – 5:3. Katalonci su brzo poveli, već u sedmoj minuti pogodio je Lewandovski, ali je šest minuta kasnije izjednačio Saka.

Francuz je u 22. minutu promašio jedanaesterac, što je vrlo brzo za drugo vodstvo Barcelone kaznio Rafina. Ipak, novi igrač Kai Havertz, koji je došao iz Chelsea donio je izjednačenje u najboljem mogućem trenutku, u finišu prvog poluvremena.

Xavi je na poluvremenu promijenio cijelu ekipu, dok je Arteta mijenjao kasnije u nastavku. U takvom odnosu snaga Arsenal se bolje snašao, pa je sa dva gola Trossarda u 56. i 78. minuti stigao na prag pobjede.

Tores je u 88. smanjio rezultat, ali je pobjedu Barceloni i definitivno osiguran Portugalac Vieira, golom u 90. minuti.

Barcelonu u subotu u Arlingtonu očekuje El Clasico protiv Reala.

Real Bolji od Uniteda
U Orlandu su igrali premijerligaši, Aston Villa je savladala Fulham sa 2:0. Tim iz Birminghama je bio bolji rival, slavio je trijumf iako Archer nije iskoristio penal u 31. minutu.

Njegovu grešku ispravili su Filogen-Bidas u 40. i skupo plaćeno pojačanje Diaby u 73. minutu. Francuz je na najbolji način debitovao za Villu.

Real Madrid je slavio trijumf protiv Manchester Uniteda, taj duel igran je u Houstonu – 2:0. Kraljevski klub je golove postizao na početku i na kraju utakmice, činili su to Bellingham u šestom i Joselu u 89. minutu.

Chelsea i Newcastle su odigrali nereijšeno – 1:1 na “Mercedes Benz“ areni u Atlanti. Jackson je doveo Plavce u vodstvo u 12. minutu, konačan rezultat postavio je Almiron u 45+4.

Zanimljiv je bio i meč u kojem je kolumbijski Milonarios savladao Crystal Palace sa 2:1. Englezi su vodili od 65. minuta golom O'Brien, ali je preokret donio Castro u 74. i 90+2. iz jedanaesterca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()