Antonio Konte preuzima Napoli?

Napoli se poslije jučerašnjeg poraza na svom terenu od ekipe Bolonje (0:2) u 36. kolu Serije A nalazi tek na osmom mjestu na tabeli sa 51 bodom

12.05.2024. 16:45
  • Podijeli:
Antonio Conte foto Reuters-64077c88947ea.webp Foto: Reuters

 Predsjednik fudbalskog kluba Napoli Aurelio de Laurentis želi da poznati italijanski trener Antonio Konte na kraju sezone preuzme klub iz Napulja, prenose italijanski mediji.

Napoli se poslije jučerašnjeg poraza na svom terenu od ekipe Bolonje (0:2) u 36. kolu Serije A nalazi tek na osmom mjestu na tabeli sa 51 bodom. Klub iz Napulja je prošle sezone osvojio titulu u italijanskom prvenstvu, a ove sezone bilježi slabe rezultate.

Napoli je uoči početka sezone preuzeo Rudi Garsija, koji je u novembru prošle godine dobio otkaz poslije serije loših rezultata. Garsiju je zamijenio Valter Macari, koji je smijenjen u februaru, a na njegovo mjesto je postavljen Frančesko Kalcona.

Italijanski mediji navode da De Laurentis smatra da Kalcona nije dugoročno rješenje na mjestu trenera Napolija. De Laurentis zbog toga planira da angažuje Kontea, koji je početkom godine već pregovarao sa predsjednikom Napolija, ali dvije strane nisu uspjele da postignu dogovor.

Konte je trenutno bez angažmana, a ranije je trenirao Totenhem, Inter, Čelsi, Juventus, Sijenu, Atalantu, Bari, kao i reprezentaciju Italije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()