Al Hilal ne staje: Ako neće Mbappe, možda hoće Osimhen

Kako prenosi L’Equipe, klub iz Rijada je odlučio da krene u napad na 24-godišnjeg golgetera Napolija Victora Osimhena

28.07.2023. 13:32
  • Podijeli:
victor-osimhen-reuters.jpg

Al Hilal iz Saudijske Arabije ne odustaje od potrage za vrhunskim napadačem nakon što ga je odbio Kylian Mbappe.

Al Hilal se odlučio za novu metu nakon što je napadač PSG-a odbio da se sastane sa njima u Parizu. Kako prenosi L’Equipe, klub iz Rijada je odlučio da krene u napad na 24-godišnjeg golgetera Napolija Victora Osimhena.

Nigerijac je došao u Napoli 2020. godine. Njegov ugovor sa klubom važi do ljeta 2025. godine. Tržišna cijena ovog fudbalera je manja od Mbappeove, ali se procjenjuje na više od 100 miliona eura. Osimhen je prošle sezone odigrao 39 utakmica za Napoli u svim takmičenjima, postigao je 31 gol i dodao pet asistencija.

U srijedu su francuski mediji objavili da je Mbappe odbio da pregovara sa predstavnicima Al Hilala o rekordnom transferu od 300 miliona eura, nakon što je PSG dao dozvolu klubu iz Saudi Pro lige da pregovara sa 24-godišnjim francuskim reprezentativcem.

Međutim, Mbappe očigledno ima dogovor sa Real Madridom da na kraju sezone pređe u kraljevski klub nakon što mu istekne ugovor sa pariskim Svecima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()