Ajax smijenio čovjeka koji je doveo Tahirovića, Sosu, Šutala...

Ajax je doveo nekoliko fudbalera, uključujući našeg Benjamina Tahirovića, te Bornu Sosu i Josipa Šutala iz Hrvatske, uz nekolicinu igrača koji su bili ocijenjeni kao pravi potezi

25.09.2023. 11:45
  • Podijeli:
Benjamin_tahirovic_Ajax_foto_TW-649313081b2ab.webp Foto: Twitter/@AFCAjax

Nizozemski velikan Ajax nalazi se u nezapamćenoj krizi koja je kulminirala navijačkim prekidom derbija protiv Feyenoorda.

Rotterdamski klub je na poluvremenu vodio sa 3:0, što je bilo previše za Ajaxove navijače koji su krenuli u rušilački pohod. Oni su napustili tribine nakon prekida u 55. minuti i nastavili su sa divljanjem ispred Arene i počeli su provaljivati na glavni ulaz stadiona.

Gomila huligana je divljački razbijala glavna vrata koja su u jednom trenutku popustila, a na videu se čuje užasnuti ženski glas (vjerovatno zaposlenice kluba) koja kaže: "O ne, unutra su!".

Rukovodstvo Ajaxa bilo je primorano hitno reagovati, a prvi je 'glavom platio' sportski direktor Sven Mislintat, 50-godišnji Nijemac za kojeg su mnogi mislili da je odradio sjajan posao ovog ljeta.

Ajax je doveo nekoliko fudbalera, uključujući našeg Benjamina Tahirovića, te Bornu Sosu i Josipa Šutala iz Hrvatske, uz nekolicinu igrača koji su bili ocijenjeni kao pravi potezi.

Međutim, rezultati Ajaxa na otvaranju sezone presudili su Mislintatu, s obzirom da novi igrači nisu ispunili očekivanja. Ajax se nalazi tek na 14. mjestu u Eredivisiji nakon 6 kola, a još nije poznato hoće li duel sa Feyenoordom biti registrovan rezultatom 0:3 ili će se odigrati i preostalih 35 minuta ovog meča.

Zanimljivo je da je Sven Mislintat u Ajax došao u maju i da je amsterdamski klub u svakoj zvaničnoj objavi vezanoj za transfere pisao "Pustite Svena da kuha".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()