Ahmedhodžić: Želim s BiH da igram na Evropskom prvenstvu

Defanzivac Sheffielda igra sjajno ove sezone u Championshipu

28.12.2022. 17:56
  • Podijeli:
anel-ahmedhodzic-ns-bih.jpg

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Sheffielda Anel Ahmehodzić ove sezone igra sjajno u Championshipu.

U razgovoru za britanski The Athletic je rekao da mu je glavni cilj plasman na EURO s "Zmajevima".

“Cilj je dovesti BiH do velikog takmičenja kao što je prvenstvo Evrope. Kada bismo mogli da se kvalifikujemo, to bi mnogo značilo ljudima iz BiH. Kao dječak sam oduvijek želio da igram za našu zemlju. Sada izgledamo kao tim koji raste zajedno” kazao je Ahmedhodžić za The Athletic.

Istakao je da "Zmajevi" imaju veoma dobre šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

"Kao tim prolazimo kroz smjenu generacija. Rezultati počinju da se vide sada. Imamo dobre šanse da odemo na EURO. Pobjeda u grupi Lige nacija dala nam je sigurnost i zagrantovani baraž. Ali vjerujem da mi, kao igrači, ne trebamo gledati na to. Trebamo se fokusirati da budemo među prve dvije reprezentacije” zaključio je bh. defanzivac.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()