AEK pobijedio u napetom meču u Zagrebu

Prvi je zaprijetio Dinamo. U prvoj minuti Ljubičić je proigrao Bulata, ovaj šutira sa dvadeset metara, ali lopta prolazi tik pored stative. Odmah nakon toga sjajna šansa za AEK

15.08.2023. 22:17
  • Podijeli:
AEK_dinamo_pixsell-64dbdd1c438de.webp Foto: Pixsell

U prvom meču 3. pretkola Lige prvaka u meču prepunom tenzija Dinamo je na Maksimiru dočekao grčki AEK, a meč je završen pobjedom gostiju od 1:2.

Prvi je zaprijetio Dinamo. U prvoj minuti Ljubičić je proigrao Bulata, ovaj šutira sa dvadeset metara, ali lopta prolazi tik pored stative. Odmah nakon toga sjajna šansa za AEK. U sljedećem napadu Garcia izlazi sam pred Livakovića, no Dinamov golman krajnjim naporom brani udarac.

U 22. minuti Bruno Petković je u 20. minuti odlično pucao, loptu je preko preče prebacio golman Stanković.  Nakon kornera Ristovski je silovito pucao poslije jednog ubačaja iz kornera pala ravno na nogu, ali pogodio je Mihajličenka. Dinamovi fudbaleri su naplatili veliku dominaciju u prvom poluvremenu. Fenomenalno je Bulat zabio s manje od 30 metara za 1:0.

AEK je puno bolje otvorio drugo poluvrijeme i veoma brzo stigao do poravnanja. trijelac je Steven Zuber. Izgubili su Dinamovi fudbaleri loptu na 30-ak metara od gola, Ristovski je otišao u prazno, a Zuber pogodio uz samu stativu za izjednačenje na 1:1. Mnogo opasniji Grci su bili u drugom dijelu. Garcia i Zuber su prijetili no Livaković je spašavao Modre.

Gol za pobjedu AEK je postigao u 89. minuti. Strijelac je Kostas Galanopoulos. Izigrana je Dinamova obrana po lijevoj strani, Araujo je ubacio, a Galanopoulos natrčao na loptu i zabio za preokret Grka.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()