Puna vitamina: Ovo je najzdravija vrsta ribe

Stručnjaci preporučuju dvije do tri porcije konzervisane ribe nedjeljno

26.02.2024. 06:45
  • Podijeli:
Sardine (1)-640ef0268d8d3.webp Foto: Pixabay

Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervisana sardina od svih vrsta ribe, ali i druge konzervisane ribe su dobar izvor proteina.

Ona kaže da primjena konzervisane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti: „Konzervisane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam svježa riba nije dostupna.“

Doktorka kaže da osobe koje jedu sardine, unose veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje iz te konzerve daje mononezasićene masti zdrave za srce.

Stručnjaci preporučuju dvije do tri porcije konzervisane ribe nedjeljno, prenosi Krstarica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()