Svi se pitaju koja je prava: Ovako nema šanse da omanete pri izboru lubenice

Ovo su korisni savjeti koje treba da imate na umu kada kupujete lubenicu kako biste odabrali najslađu.

01.07.2024. 22:14
  • Podijeli:
lubenica-4-.jpg

Sezona lubenica je počela, rafovi u marketima i tezge na pijacama su pune, a mnogi građani je uveliko kupuju kako bi se osvježili i rashladili naročito tokom toplih dana.

Međutim, nerijetko se dešava da kupimo lubenicu koja nije dovoljno zrela, a samim tim i nije dovoljno slatka. Ovo su korisni savjeti koje treba da imate na umu kada kupujete lubenicu kako biste odabrali najslađu.

Jedan od najvažnijih savjeta je da je podignete. U zreloj lubenici je 92 odsto vode i oko šest odsto šećera. Donji dio lubenice bi trebalo da bude žućkast jer dok je lubenica sazrijevala na suncu, on je bio okrenut ka tlu. Ako je blijed ili se uopšte ne izdvaja bojom od ostatka, to znači da je lubenica prerano ubrana.


Takođe, zrela lubenica je tamno zelena i mat. Ako je sjajna, velike su šanse da je manje slatka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()