Poznat termin nastupa Lane Pudar na Olimpijskim igrama u Parizu

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pet sportista: Lana Pudar i Jovan Lekić (plivanje), Larisa Cerić i Aleksandra Samaradžić (džudo), te Mesud Pezer (atletika)

03.07.2024. 23:00
  • Podijeli:
Lana Pudar Tanjug:AP Photo:Lee Jin-man-64c253078647e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Najveći sportski događaj godine, Olimpijske igre, počinju 26. jula i traju do 11. augusta, a održavaju se u Parizu.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pet sportista: Lana Pudar i Jovan Lekić (plivanje), Larisa Cerić i Aleksandra Samaradžić (džudo), te Mesud Pezer (atletika). Moguće je da će se tim proširiti još nekim sportašima u narednim danima.

Organizatori u Parizu su objavili službene satnice za takmičenja u plivanju, a naša Lana Pudar će u bazen već 27. jula. Plivački program će biti podijeljen u dva dijela, popodnevni i večernji. Kvalifikacije će se održavati od 11:00 do 13:30 sati, dok će se polufinala i finala održavati od 20:30 do 22:30 sati.

Prvo takmičenje za Lanu Pudar je kvalifikacijska utrka na 100 metara delfin, koja je na rasporedu 27. jula u 11:00 sati. Polufinala na 100 metara delfin će se održati isti dan u 20:30 sati, dok će finale biti 28. jula u 20:45 sati.

Lanina najjača disciplina je 200 metara delfin, gdje očekujemo najbolje rezultate. Kvalifikacije za ovu disciplinu su na rasporedu 31. jula u 11:00 sti a isti dan u 20:42 sati su i polufinala. Finale će se održati 1. augusta u 20:30 sati, gdje se nadamo da će Lana biti među konkurentima za medalju.

Jovan Lekić će također nastupati u plivanju, a njegov raspored disciplina će biti objavljen od strane Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine neposredno pred početak Olimpijskih igara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()