Koristan savjet: Evo kako da prepoznate svježu ribu

Naime, prvi korak u ocjeni svježine ribe jeste procjena njene kože. Što je pigmentacija na koži svjetlija i bez sjaja to je riba starija.

13.03.2024. 23:07
  • Podijeli:
Šaran_riba_slava_Foto UNA-639a08209404f.webp Foto: UNA

Zaleđena, pa ponovo odmrznuta riba je prava zamka u ribarnicama. Ipak, postoje načini kako da utvrdite svježinu ribe.

Naime, prvi korak u ocjeni svježine ribe jeste procjena njene kože. Što je pigmentacija na koži svjetlija i bez sjaja to je riba starija.

Zatim, obratite pažnju i na sljedeće karakteristike.

- riba mora da bude pokrivena sa sluzi neutralnog mirisa,

- krljušti moraju biti crvene i krvave,

- oči moraju da budu staklaste i ispupčene.

Ipak, jedan od najlakših trikova, koji je ujedno i sjajan jeste ako vidite udubljenja na ribi, piše Krstarica.

Naime, najjednostavnije je pritisnuti trbušni dio ribe, ukoliko se vrati mišićno tkivo riba je dobrog kvaliteta!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()