Zasladite subotu: Brze knedle od griza

Raj za nepca

16.09.2023. 07:30
  • Podijeli:
knedle-650312b369cd6.webp Foto: SHUTTERSTOCK
Knedle od griza punjene džemom sve oduševe. Mnogo brže se prave nego one od krompira, a nevjerovatno su mekane i ukusne.
Sastojci:

500 ml mlijeka

250 g brašna

250 g griza

150 g prezli

1 jaje

5 kašika rendane čokolade

1 prašak za pecivo

Džem po izboru

Priprema:

Skuvajte mlijeko sa grizom i ohladite. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umijesite glatko tijesto i napravite valjak. Isjecite ga na jednake komade i svaki rastanjite oklagijom.

Stavite po kašičicu džema i napraviti knedlu. U zavisnosti od veličine, dobićete oko 20 komada. Kuvajte ih u blago posoljenoj, provreloj vodi. Kad isplivaju na površinu kuvajte ih još  tri do četiri minute. Vadite rešetkastom kašikom i uvaljajte u prezle. 

  • Podijeli: