Uvijek rado viđena, a još brže pojedena: Ovo je najbolji recept za musaku, prste da poližete

Prijatno

18.06.2024. 06:30
  • Podijeli:
musaka, bakina kuhinja-6641e8b68b7de.webp Foto: Bakina kuhinja

Uvijek rado viđena na stolu – musaka, a ovo je naš prijedlog recepta mnogima omiljenog jela.

Sastojci:


400 g mljevenog mesa

4 krompira


2 glavice crnog luka

200 ml mlijeka

2 jajeta


po potrebi ulje

so

mljeveni biber

Priprema


Isjeći crni luk na sitne kockice i izdinstati. Dodati mljeveno meso i dinstati da bude rastresito. Dodati so i biber po ukusu. Krompir oguliti i isjeći na tanke kolutove. Nauljiti šerpu i poredati krompir. Redati red mesa, red krompira. Početi i završiti s krompirom. Posoliti musaku, preliti sa malo ulja i dodati vode da ogrezne. Staviti šerpu na ringlu na umjerenu temperaturu, da tiho ključa. Kada krompir omekša i ispari dio vode doliti 200 ml mlijeka i staviti u rernu na 200 stepeni.

Kada se mlijeko ukuva i kada je jelo gotovo, umutiti u posebnu posudu dva jajeta s malo vode. Preliti musaku i vratiti u rernu na pet minuta da se zapeče.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()