Recept za najbolje posne punjene paprike

Prepune fila od krompira, pirinča i povrća, očas posla gotove

05.07.2023. 06:00
  • Podijeli:
Punjene paprike (2)-63f886e653f29.webp Foto: Pixabay

Ljubitelji punjenih paprika će biti oduševljeni ovom posnom varijantom u koju, umjesto mljevenog mesa, ide krompir.

Priprema je brza i ni najmanje komplikovana, a dobićete idealan ručak za cijelu porodicu.

Sve što je potrebno da uradite jeste da izdinstate povrće, zajedno sa pirinčem i napunite paprike - nema šanse da vam ne uspiju.

Sastojci: 

- 8 paprika

- 100 g pirinča

- 2 šargarepe

- 2 krompira

- 1 crni luk

- 2 paradajza

- 1 šolja vode

Priprema:

Oljuštite krompir i šargarepu, pa ih izrendajte, a pirinač operite. Zagrijte malo vode u tiganju, pa šargarepu i krompir propržite, a zatim dodajte i pirinač.

Sve posolite, sipajte šolju vode i dinstajte kratko, pa dodajte sjeckani crni luk i paradajz. Dinstajte sve dok ne proključa, a onda začinite po želji i miješajte.

Očistite paprike i punite ih dobijenom smjesom. Poređajte ih u tepsiju i sipajte malo vode, pa pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni, oko 30-40 minuta.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()