Ne tako zdravo, ali sasvim ukusno: Recept za pohovane šnicle sa kačkavaljem

Služite uz prilog po želji

03.04.2023. 16:16
  • Podijeli:
Piletina (3)-63ff2f8d00abc.webp Foto: Pixabay

Ove brze i ukusne šnicle pravi su izbor za ručak. Za pripremu ovog jela neće vam biti potrebno ni sat vremena, a sigurno je da će i ostali članovi vašeg doma uživati u njima. 

 
Sastojci:
  • 5-6 svinjskih šnicli
  • 200 g prezli
  • 150 g kačkavalja
  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber
  • 2 kašike mešavine začina

Priprema

Šnicle izlupajte, posolite, pobiberite i začinite mješavinom začina. U dublji tanjir polupajte jaja i izmutite žicom za mućenje. U tanjir sa prezlom krupno narendajte trapist i promiješajte.

Šnicle pobrašnjavite sa obje strane, uvaljajte ih u izmućena jaja, pa u mješavinu prezli i kačkavalja. Ispržite meso na zagrejanom ulju, pa ga stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Služite uz prilog po želji.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()