Ideja za ručak: Sočni podvarak na starinski način

Za pripremu ovog jela biće vam potrebno nešto više od dva sata

28.02.2023. 16:20
  • Podijeli:
Podvarak 1-63ef73d0bda0c.webp Foto: YouTubePrintscreen/ Home Made Recipes

Podvarak je jedno od najukusnijih zimskih jela. Recepata za podvarak ima na desetine, ali najbolji su uvijek oni starinski i jednostavni.

Sastojci

  • oko 2,5 kg kiselog kupusa
  • oko 200 ml ulja
  • meso po izboru
  • 1/2 kašike suvog začina
  • 1 kašika crvene, sitne paprike
  • 1/2 kašike peršunovog lista
  • nekoliko listova lovora

 

Priprema

U tiganju zagrijati pola mere ulja, pa spustiti suvu slaninu, kobasicu i svježe meso da se proprže sa svih strana.

Izvaditi meso pa ulje od pečenja istresti u dublji lonac. Kada se ulje zagrijalo spustiti sav kupus, dodati začine i ostaviti da se kupus proprži. U toku prženja dodati još malo ulja, da se ne bi ljepio. 

Pržiti 20 minuta, a nakon što je upržen, sjediniti ga sa mesom. U glinenu posudu ili lonac ređati, red kupusa, pa red mesa i tako do kraja.

Odozgo treba da je kupus. U toku ređanja dodati lovorov list. Prekriti sve aluminijumskom folijum, pa izbušiti višljuškom nekoliko rupica na foliji.

Staviti da se peče sat vremena na 200 stepeni. Poslije sat vremena skinuti foliju i vratiti da se dopeče jos 30 minuta. 

Podvarak servirati topao uz pire krompir ili palentu.

Cio postupak pogledajte u videu:

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()