Đumbir i čokolada, topli napitak za hladne dane

Čokolada posebno voli đumbir jer joj daje oštrinu

13.12.2022. 06:15
  • Podijeli:
čokolada_đumbir_putnikofer.hr-6396d46373ee9.webp Foto: Putnikofer.hr

Đumbir je u istočnjačkim kuhinjama poznat kao pokretač cirkulacije i imuniteta, stoga se posebno preporučuje u zimskom periodu.

Posljednjih godina đumbir je dosta zastupljen i u  našim kuhinjama.

Čokolada ga posebno voli jer joj daje oštrinu i karakter, slično kao i čili papričice.

Priprema:

Đumbir stavite u kipuću vodu i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta poklopljeno.

Ocijedite i u vruće umiješajte komadiće čokolade i slatko vrhnje. Zagrijavajte uz miješanje dok ne počne vriti, skinite sa peći i vruću čokoladu možete poslužiti.

Ovaj vrući napitak dodatno će vas zagrijati zbog prisutnosti đumbira i njegova prirodnog ljekovitog svojstva da pojačava cirkulaciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()