Chef Jovica Jovičić ugostio ekipu Une: Nakon Italije, Francuske i Rusije, ponovo u Banjaluci

"Kuhao sam za Nastasju Kinski, Denisa Kvejda i Žan Marka Barea. Radio sam u dači, vikendici Vladimira Putina"

04.08.2023. 21:52
  • Podijeli:

Negov put počeo je u Srbiji, a išao je preko Grčke, Italije, Francuske pa sve do Rusije.

Chef Jovica Jovičić svrati i do Banjaluke kako bi sve istinske zaljubljenike u kvalitetan zalogaj, obradovao svojim jelima.

Kako je biti dio tima ovog chefa, šta je kuvao za ekipu Une i da li nam je otkrio male tajne velikih kuvara? Saznajte u prilogu Lejle Džin.

Posljednja banjalučka kaldrma, ima samo jedan pravac. Kuhinja. Mjesto gdje nastaju najljepša jela. Radna atmosfera. Spoj mladosti i iskustva. Majstor zanata, Chef Jovica za nas prirpema jedno brzo i lagano jelo.

"Jedno toplo predjelo. Punjenu paprika sa fetom, kajmakom i bademima. Biće punjena i pohovana. Inače, super je za iznenadne goste", pojasnio je chef Jovica Jovičić.

Proces nastanka ovog jela ukratko izgleda ovako.

"Vrlo lako je spremiti. Najviše vremena potrebno je da se paprika ispeče. Badem ne bi trebalo da bude skroz isjeckan. Znači, koliko stavimo fete, toliko stavljamo i kajmaka. Kajmak je taj koji daje ukus", istiakao je ovaj kuvar.

Kada je jelo gotovo, slijedi dekoracija. Koliko je u modernoj kuhinji bitno dekorisati jelo, ovaj chef kaže:

"Ako vi stavite dekoraciju samo da bi nešto izgledalo lijepo, to po meni nema smisla. Stari majstori su nas uvijek učili da ono što staviš na tanjir, mora sve da se jede".

Jovica to radi ovako.

"Majčina dušica, maslinovo ulje i malo paradjza jer paradajz i paprika se uvijek vole", poručio je chef dok je dekorisao naše jelo.

Ipak, biti ovdje prisutan a ne probati jelo jednog ovakvog majstora, bila bi prava šteta.

Jovica je u kuhinji više od tri decenije. Zahvaljujući znanju imao je sreću da radi u najelitijim restoranima dok su njegova jela probale brojne poznate ličnosti.

"Kuhao sam za Nastasju Kinski, Denisa Kvejda i Žan Marka Barea. Radio sam u dači, vikendici Vladimira Putina" prisjetio se Jovica samo nekih od imena.

Najviše preferira, kaže, italijansku i francusku kuhinju, mada s godinama se, sve više vraća tradiciji. Ovaj put za sve gurmane sastavio je meni od 12 jela, ovo su samo neka.

"Radićemo, kod nas se kaže, ribić sa kajmakom, kod vas mišić, radićemo teleći ramstek, vi zovete ovdje teleća leđa na jednom finom rižotu sa prelivom od tartufate. Biće tu i deserta", otkrio je ovaj renomirani kuvar.

Dobar zalogaj ne može bez dobre čašice i najbolje muzike.

Stihovi pjesme Đorđa Balaševića kažu ovako : ‘’Ej, kad se samo setim al' se nekad dobro jelo, baš.’’

Na ovoj lokaciji stihovi ove pjesme ne važe, jer se ovdje uvijek najbolje jede.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()