Jubilarni 30. Sarajevo film festival: Otvorene prijave za volontiranje

Kako je dalje navedeno, poslovi tehničke pripreme festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, rad u festivalskom i pres centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima.

13.05.2024. 10:25
  • Podijeli:
sff una-64dfa846d9b04.webp Foto: UNA

Prijave za volontiranje na 30. Sarajevo film festivalu (SFF) koje će biti održano od 16. do 23. avgusta su otvorene, a online prijave se mogu popuniti na www.sff.ba do 10. juna.

Kako su saopštili organizatori, formular za prijave nalazi se na internet prezentaciji Sarajevo film festivala (www.sff.ba) i na linku: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2024/custom-form/volunteer-registration_2024/edit.

"Prijave su otvorene i za volontere u Mostaru i Tuzli, gdje će se projekcije Sarajevo film festivala odvijati također od 16. do 23. avgusta. Poziv za volontiranje je otvoren za sve u dobi od 15 godina i starije, s tim da maloljetne osobe (starosti od 15 do 18 godina) moraju imati pismenu saglasnost roditelja/staratelja. Prednost u aplikacijama će imati punoljetne osobe", saopšteno je iz SFF-a.

Kako je dalje navedeno, poslovi tehničke pripreme festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, rad u festivalskom i pres centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima.

"Uz pristup određenom broju projekcija, volonterima se pruža mogućnost timskog rada, usvajanja i razvijanja vještina i znanja, stjecanje praktičnog iskustva u organizaciji i realizaciji velikog kulturnog događaja. Volonteri će nakon završenog festivala dobiti potvrdu o volontiranju na Sarajevo film festivalu, koja im može koristiti kao dodatno priznanje pri budućem školovanju ili radu", pojašnjavaju iz SFF-a.

Zajednički rad volontera iz nekoliko zemalja doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo film festivala, a organizatori im žele dobrodošlicu i uspješan rad na 30. Sarajevo film festivalu, pišu "Nezavisne".

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu pisati na e-mail volunteer@sff.ba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()