Zastupnica sumnja u travničku diplomu hrvatskog ministra: U kojem ste kafiću sjedili tokom studiranja?

Nije želio odgovoriti

14.06.2024. 17:40
  • Podijeli:
dabro puljak screenshot-666c442cb730f.webp Foto: Screenshot

Novi hrvatski ministar poljoprivrede, ribarstva i šumarstva Josip Dabro još uvijek je na udaru kritika kolega iz drugih stranaka jer je fakultetsku diplomu dobio u Travniku.

Tako mu je na posljednjem saborskom zasjedanju zastupnica Centra Marijana Puljak postavila nekoliko pitanja:

"Koja su vam bila tri najdraža profesora na fakultetu i tri najdraža kolegija i u kojem ste kafiću u Travniku kao student najčešće boravili?", upitala ga je Pulajk nakon što je prethodno prokomentarisala da na TV gostovanju nije znao odgovooriti da li je studirao tri ili pet godina.

On je na to kazao kako je Agencija za znanost i visoko obrazovanje jedina institucija koja provjerava valjanost diplome.

"Ja bih vas molio da što prije pokušate dogovoriti da građani Splita gledaju reprezentaciju Hrvatske na Euru", kazao je Dabro.

Na to mu je Puljak kazala da nije ni očekivala da će joj odgovoriti na pitanje.

"Vi ne znate ko su vam najdraži profesori jer na fakultetu očigledno nikad niste ni bili. Možda biste znali odgovoriti koja vam je najdraža benzinska pumpa u Travniku", kazala je.

Inače, Dabro je član Domovinskog pokreta koji u novoj hrvatskoj vladi ima tri ministra. Od imenovanja se našao na udaru kritika brojnih političkih protivnika, a upravo je Puljak bila ta koja je nedavno kazala kako je njegova diploma sumnjiva.

"Postoje sumnje da je stekao diplomu pod sumnjivim okolnostima na Univerzitetu u Travniku koji je poznat po prodavanjima diploma na pumpnim stanicama", kazala je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()