Nevrijeme pogodilo i Krajinu: Poplavili objekti i putevi

Došlo je do značajnog oštećenja puta, a zahvaljujući brzoj reakciji mještana put je osposobljen za normalno funkcionisanje saobraćaja

27.06.2024. 17:00
  • Podijeli:
Cazin_nevrijeme_foto_Cazin.net-667d64299c8aa.webp Foto: Cazin.net

Snažno nevrijeme pogodilo je Cazin i Krajinu. Prema informacijama koje stižu od građana poplavili su objekti i putevi. U mjestu Čehići, snažan vjetar i obilne padavine uzrokovali su velike štete, otežavajući pristup i promet u tom području, piše Cazinski.net.

Došlo je do značajnog oštećenja puta, a zahvaljujući brzoj reakciji mještana put je osposobljen za normalno funkcionisanje saobraćaja.

U mjestu Tržačka Raštela zbog oborinskih voda i jake kiše došlo je do poplava više objekata. Zabilježen porast vodostaja u rijekama i potocima što je izazvalo izlivanje, poplavivši puteve i kuće.

Šteta će biti procijenjena nakon povlačenja vode. Lokalne vlasti i službe za hitne intervencije su na terenu, pokušavajući pružiti pomoć i osigurati sigurnost stanovništva.

Ovo je još jednom pokazalo koliko su prirodne nepogode nepredvidive i koliko je važno biti spreman na brzu reakciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()