Kakvo vrijeme možemo očekivati u narednom periodu

Natprosječne temperature zraka do 21. novembra

13.11.2023. 14:59
  • Podijeli:
autumn-2898551_1280 jesen, novembar, oktobar, lišće-65437f01c1bb3.webp Foto: Pixabay

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenljivo vrijeme, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, navodeći da će duži periodi stabilnog vremena biti prekidani danima sa padavinama.

“Danas i sutra stabilno bez kiše, a već sredinom sedmice u srijedu i četvrtak, izgledne su padavine širom zemlje, više izražene na sjeveru i u centralnim predjelima. Novo pogoršanje i padavine prognoziraju se za petak, nakon čega slijedi duži stabilniji period sve do 21. novembra kada se očekuju padavine u Bosni dok će u Hercegovini ostati stabilno sve do kraja prognoznog perioda (28. novembra). Nakon kratkotrajnog pogoršanja od 22. do kraja mjeseca prognozira se stabilno vrijeme i u Bosni”, navode iz FHMZ-a.

Dominantan vjetar južnog pravca, sve do 21. novembra, usloviće natprosječne temperature zraka. Minimalne u Bosni kretaće se od tri do osam stepeni Celzijusa, u Hercegovini od sedam do 13, danju najviše temperature zraka u Bosni od 13 do 18, u Hercegovini od 14 do 19 stepeni.

Od 22. novembra vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama prosjeka za taj period. Jutra prohladna sa temperaturama zraka od minus dva do tri u Bosni, u Hercegovini od tri do osam stepeni, maksimalne u Bosni do 10, u Hercegovini do 15 stepeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()