Vahidinu Munjiću jednoglasno produžen mandat na mjestu v. d. direktora FUP-a

Odluka Vlade FBiH

18.05.2024. 17:15
  • Podijeli:
vahiidn_munjić_una-64df4ceae54f9.webp Foto: Una

Na telefonskoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je, kako saznaje Klix.ba, jednoglasno produžen mandat Vahidina Munjića na mjestu vršioca dužnosti direktora Federalne uprave policije.

Mandat Vahidinu Munjiću na mjestu vršioca dužnosti direktora produžen je za još tri mjeseca uprkos tome što je osumnjičeni u istrazi organizovanog kriminala.

Podsjećamo, na mjesto vršioca dužnosti direktora FUP-a prvi put Munjić je imenovan 17. maja 2023. godine i nakon toga mu je mandat produživan nekoliko puta.

U okviru policijske akcije Black Tie 2, Munjić je uhapšen i osumnjičen od Tužilaštva BiH za zloupotrebu službenog položaja. Nakon ispitivanja u policiji i tužilaštvu, Munjić je pušten na slobodu jer nije bilo dovoljno osnova za zadržavanje u pritvoru.

Sud Bosne i Hercegovine je odbacio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Munjiću jer je Tužilaštvo BiH svoje sumnje o zloupotrebi službenog položaja temeljilo na svjedočenjima, a što nije dovoljno za pritvor.

Iako je pušten na slobodu, prema informacijama iz Tužilaštva BiH, istraga protiv Vahidina Munjića je još uvijek otvorena, odnosno ne postoji nikakvo rješenje o obustavljanju istrage protiv njega ili drugih osoba, koje su puštene na slobodu, a uhapšene su u akciji "Black Tie 2".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()