Zvona i pucnjevi u čast kraljici: Lijes stigao u Windsor

Kraljičin lijes se vraća na mjesto koje je zvala domom

19.09.2022. 17:23
  • Podijeli:
kraljica Elizabeta pogreb sprovod sahrana Windsor_Reuters-1663598650566.webp Foto: Reuters

Krenula je još jedna povorka. Još uvijek u državnim pogrebnim kolima, Elizabetu II. odvezli su s Albert Roada preko poznate duge staze dvorca Windsor u smjeru kapele Svetog Jurja, gdje će se održati daljnja pogrebna služba.

Povorka se kreće kroz dvorac Cambridge Gate, Cambridge Drive i George IV Gate s velikim dijelom rute koju će postrojiti pripadnici oružanih snaga.

Kraljičin lijes se vraća na mjesto koje je zvala domom.

U međuvremenu, kućna konjička pukovnija i članovi svećenstva, uključujući nadbiskupa od Canterburyja, zauzeli su svoja mjesta na stepenicama koje vode do kapele Svetog Jurja.

Iza lijesa su članovi kućanstava pokojne kraljice, kralja Charlesa III i princa Williama, novog princa od Walesa.

Članovi kraljevske porodice, uključujući i samog kralja, pridružit će se povorci u Quadrangleu dvorca – dok će Camilla, kraljica supruga, slijediti u automobilu s Catherine, princezom od Walesa, Meghan, vojvotkinjom od Sussexa, i Sophie, groficom od Wessexa.

O redoslijedu službe razgovaralo se sa samom kraljicom tijekom niza godina.  Velik dio glazbe za tu prigodu skladao je sir William Harris, koji je služio kao orguljaš u kapeli Sv. Jurja između 1933. i 1961., veći dio kraljičinog djetinjstva i mladosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()