Zelenski saopštio: Pogodili smo više od 30 postrojenja za naftu

Ukrajina je u ovim udarima koristila svoje dronove dugog dometa, koje su razvili vojna obavještajna služba i SBU.

24.06.2024. 17:44
  • Podijeli:
volodimir zelensky Julien de RosaPool via AP tanjug-666c761914539.webp Foto: Julien de RosaPool via AP tanjug

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je da su ukrajinske snage pogodile više od 30 ruskih postrojenja za preradu i skladištenje nafte.

Ukrajina je ove godine pojačala napade na rusku naftnu infrastrukturu u nastojanju da poremeti snabdijevanje ruske vojske naftom i ograniči prihode Moskve za finansiranje specijalne vojne operacije.

"Pogođeno je više od 30 rafinerija nafte, terminala i naftnih skladišta", rekao je Zelenski oficirima Centra za specijalne operacije A Službe državne bezbjednosti /SBU/, koji su učestvovali u napadima.

Zelenski nije naveo nikakve druge detalje niti je rekao u kom su vremenskom okviru pogođena postrojenja. Video njegovog obraćanja objavljen je na njegovom nalogu na mreži "Iks".

Ukrajina je u ovim udarima koristila svoje dronove dugog dometa, koje su razvili vojna obavještajna služba i SBU.

"Za dronove SBU udaljenost od 1.500 kilometara više nije problem", rekao je Zelenski. U napadu 9. maja pogođena je velika rafinerija regiji Baškirije.

U posljednjem napadu 21. juna, dronovi su pogodili četiri rafinerije, uključujući rafineriju Ilski, koja je jedan od glavnih proizvođača goriva na jugu Rusije. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()