Zelenski: Na istoku Ukrajine ostvareni značajni rezultati

"Svi su čuli šta se desilo u Limanu, u regiji Donjeck. Ovo su za nas koraci koji mnogo govore", predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski

01.10.2022. 06:56
  • Podijeli:
zelenski facebook volodimir zelenski-1664549971848.webp Foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski kazao je kako su na istoku zemlje ostvarili značajne rezultate protiv ruskih snaga, javlja Anadolu Agency (AA).

Zelenski je u videoporuci objavljenoj na društvenim mrežama komentarisao aktuelna dešavanja.

”Imamo značajne rezultate na istoku naš zemlje. O tome ionako ima dovoljno javnih informacija. Svi su čuli šta se desilo u Limanu, u regiji Donjeck. Ovo su za nas koraci koji mnogo govore“, kazao je Zelenski.

Zahvalio je ukrajinskim snagama.

”Trebamo osloboditi cijelu svoju teritoriju i to će biti najbolji dokaz da međunarodno pravo i ljudske vrijednosti ne može kršiti ni jedna drska država poput Rusije“, kazao je Zelenski.

Podsjetio je kako je zbog ruske aneksije četiri regije hitno zasjedalo Vijeće za nacionalnu sigurnost i odbranu.

”Danas je Ukrajina donijela odluku da se brani. Sve će biti provedeno. Radimo na pobjedi“, kazao je Zelenski.

Ranije je ukrajinska vojska saopćila kako ostvaruje napredak prema gradu Liman, smješten u Donjecku, a koji je duže vremena u rukama ruskih snaga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()