Zbog štrajka radnika aerodroma otkazani letovi u čak 11 velikih gradova u Njemačkoj

Štrajk je počeo u srijedu navečer na aerodromu Keln/Bonn u zapadnoj Njemačkoj kada se osoblje za kontrolu putnika nije pojavilo u noćnoj smjeni

01.02.2024. 08:22
  • Podijeli:
aerodrom otkazani letovi Boris Roesslerdpa via AP via Tanjug-65a7db2027dcc.webp Foto: Boris Roesslerdpa via AP via Tanjug

Štrajk radnika aerodroma u Njemačkoj rezultirao je otkazanim letovima u čak 11 velikih gradova u ovoj državi.
Očekuje se da će više od 1.000 letova biti otkazano ili odgođeno jer je osoblje aerodroma u četvrtak započelo jednodnevni štrajk na 11 velikih aerodroma u Njemačkoj.

Osoblje obezbjeđenja prekinulo je rad u Frankfurtu, Hamburgu, Bremenu, Berlinu, Lajpcigu, Diseldorfu, Kelnu, Hanoveru, Štutgartu, Erfurtu i Drezdenu nakon što je sindikat Verdi pozvao na industrijsku akciju.

Štrajk je počeo u srijedu navečer na aerodromu Keln/Bonn u zapadnoj Njemačkoj kada se osoblje za kontrolu putnika nije pojavilo u noćnoj smjeni.

"Bio je to uspješan početak štrajka", rekao je portparol Verdija Özay Tarim, dodajući da očekuje da će više od 80 posto letova, uključujući dolaske i polaske, biti otkazano tokom dana.

Sva polijetanja su otkazana na aerodromima u Berlinu, Hamburgu i Štutgartu.

Istovremeno, aerodrom u Dizeldorfu je otkazao samo trećinu svojih letova. Tarim je rekao da je tamošnja kompanija za obezbjeđenje ponudila radnicima "bonus za razbijanje štrajka" od 200 evra da dođu na posao.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()