Vagnerovi borci više ne učestvuju značajnije u borbama u Ukrajini

Nakon pobune 24. juna

14.07.2023. 12:28
  • Podijeli:
vagner prigožin Prigozhin Press Service via AP Tanjug-649aa5fa43960.webp Foto: Prigozhin Press Service via AP/Tanjug

Portparol Pentagona general Patrik Rajder izjavio je da "plaćenici Vagnera više ne učestvuju u vojnim operacijama u Ukrajini u značajnijem obimu", dvije nedjelje nakon što je ta vojna grupa napravila pobunu u Rusiji, prenio je Rojters.

"U ovom trenutku, ne vidimo da snage Vagnera učestvuju značajnije u borbenim operacijama u Ukrajini", dodao je Rajder.

Borci Vagnera su se borili u nekim od najžešćih i najopasnijih borbi tokom ruskog napada na Ukrajinu, ali nakon pobune 24. juna, Moskva je, podsjeća Rojters, dala opciju vojnicima Vagnera da napuste zemlju, da se priključe redovnoj vojsci ili da idu kućama.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u srijedu da se završava Vagnerova primopredaja oružja oružanim snagama Rusije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()