Uznemirujući video iz Meksika: Bina se srušila na predizbornom skupu, ima mrtvih

Predsjednik Meksika, Andrés Manuel López Obrador, rekao je da je nalet vjetra izazvao nesreću u gradu San Pedro Garza García u sjevernoj državi Nuevo León

23.05.2024. 13:09
  • Podijeli:
Meksiko_nesreca_bina-foto_X-664eec917fe43.webp Foto: X/@Bubblebathgirl

Pet osoba je poginulo, a najmanje 50 drugih je povrijeđeno kada se struktura bine srušila na predizbornom skupu za meksičkog predsjedničkog kandidata Jorgea Álvareza Máyneza, saopštili su lokalni zvaničnici.

Predsjednik Meksika, Andrés Manuel López Obrador, rekao je da je nalet vjetra izazvao nesreću u gradu San Pedro Garza García u sjevernoj državi Nuevo León.

Máynez je izjavio da je nakratko otišao u bolnicu nakon što se dio bine s koje se obraćao pristalicama srušio. Direktor meksičkog instituta za socijalno osiguranje izvijestio je da se desetine ljudi liječe u lokalnim klinikama.

"Ja sam dobro i u komunikaciji sam sa državnim vlastima kako bih pratio šta se dogodilo. Jedina važna stvar sada je brinuti se o žrtvama nesreće," rekao je Máynez, dodajući da je obustavio predizborne aktivnosti.

Video nesreće objavljen na društvenim mrežama prikazuje Máyneza kako maše rukama dok gomila skandira njegovo ime, prije nego što je podigao pogled i vidio kako se ogromni ekran i metalna struktura ruše prema njemu. Predsjednički kandidat je pobjegao na sigurno dok se dio bine rušio.

Miguel Treviño, gradonačelnik San Pedro Garza Garcíe, rekao je: "Postoje izvještaji o zarobljenim i povrijeđenim osobama. Moje molitve su sa žrtvama."

Máynez, 38-godišnji bivši državni poslanik iz centrističke stranke Građanski pokret, je na trećem mjestu sa malom podrškom manje od dvije sedmice prije nego što birači izađu na izbore 2. juna.

Bivša šefica vlade Meksiko Cityja Claudia Sheinbaum i Xochitl Galvez, bivša gradonačelnica općine Miguel Hidalgo u tom gradu, su dva vodeća kandidata. U srijedu navečer, Sheinbaum je izjavila da se nada da je "sve u redu sa kandidatima i učesnicima" na skupu, piše Guardina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()