Užasan izvještaj iz Unicef-a: Pojas Gaze je "gori od groblja za djecu"

"U većini sukoba u posljednjih 15 do 20 godina, od ukupnog broja poginulih, ima oko 20 odsto djece, a u sukobu u Pojasu Gaze taj broj je dvostruko veći - 40 odsto"

16.12.2023. 09:07
  • Podijeli:
gaza djeca reuters-655e335533ce3.webp Foto: Reuters

Portparol Unicefa Džejms Elder izjavio je da je Pojas Gaze "gori od groblja za djecu" i upozorio da bi situacija mogla da se pogorša.

Elder, koji se upravo vratio iz višenedjeljne posjete Pojasu Gaze, rekao je da mališani u toj palestinskoj enklavi žive u paklenim uslovima i upozorio na ozbiljne posljedice po djecu zbog nestašice hrane, vode i lijekova, objavio je CNN.

Elder je ukazao da djeci u Gazi prijete glad, žeđ i bolesti i istakao da nikada do sada ni na jednom mjestu nije vidio takav nivo razaranja i očaja.

On je ranije rekao za CNN da su roditelji sa kojima je razgovarao u Gazi shvatili da bolnice više nisu opcija za njihovu djecu zbog neprekidnih napada, zbog kojih je do bolnica teško doći.

"U većini sukoba u posljednjih 15 do 20 godina, od ukupnog broja poginulih, ima oko 20 odsto djece, a u sukobu u Pojasu Gaze taj broj je dvostruko veći - 40 odsto", rekao je Elder, prenosi Tanjug.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()