Uragan Zoltan sve je bliže Njemačkoj: Očekuje se haos

Najavljeni su orkanski i olujni udari vjetra, a postoji opasnost od lomljenja grana sa stabala, upozorava njemačka meteorološka služba

20.12.2023. 19:09
  • Podijeli:
uragan-anadolija.jpg

Njemačku će neposredno prije Božića pogoditi uragan Zoltan. Najavljeni su orkanski udari vjetra.

Uragan Zoltan približava se Njemačkoj. Najavljeni su orkanski i olujni udari vjetra, a postoji opasnost od lomljenja grana sa stabala, upozorava njemačka meteorološka služba.

U noći s četvrtka na petak doći će do prvog udara oluje na cijeloj obali Sjevernog mora. U petak ujutro vjetar će ponovno jačati, prenosi njemački portal Focus.de.

Uragan bi trebao oslabjeti u subotu, dok bi se na Božić mogla stvoriti nova oluja, javlja Fenix magazin.

Zbog najavljene velike oluje moguće je da će doći do prekida u zračnom i željezničkom prometu.

Njemački meteorolozi savjetuju stanovnicima da prate prognozu prije nego što krenu na put.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()