UNRWA upozorava: Glad je posvuda u Gazi!

Agencija UN-a je saopćila da su humanitarni uslovi tragični pred nastupanje mjeseca ramazana i posta muslimana.

10.03.2024. 17:55
  • Podijeli:
gaza djeca hrana reuters-65d5adac3c231.webp Foto: Reuters

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) upozorila je da se glad se proširila po cijelom Pojasu Gaze usred smrtonosne izraelske ofanzive na enklavu.

“Glad je posvuda u Gazi“, navodi se u saopćenju UNRWA.

Agencija UN-a je saopćila da su humanitarni uslovi tragični pred nastupanje mjeseca ramazana i posta muslimana.

“Situacija na sjeveru je tragična, gdje je pomoć preko kopna uskraćena uprkos ponovljenim pozivima. Približava se ramazan. Broj mrtvih i dalje raste. Humanitarni pristup Pojasu Gaze i trenutni prekid vatre su imperativ za spašavanje života“, poručili su iz UNRWA.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()