UNRWA obustavlja distribuciju hrane u Rafi

Agencija UN-a za palestinske izbjeglice je u saopćenju za X navela da je u funkciji samo sedam od njena 24 zdravstvena centra

21.05.2024. 18:16
  • Podijeli:
humanitarna pomoć gaza reuters-65fa9c3f1683c.webp Foto: Reuters

Agencija UN-a za palestinske izbjeglice (UNRWA) saopćila je da je distribucija hrane u južnom gradu Rafahu u Gazi trenutno obustavljena zbog nedostatka zaliha i i sigurnosne situacije.

Istovremeni izraelski napadi na južni i sjeverni rub pojasa Gaze ovog mjeseca izazvali su novi egzodus stotina hiljada ljudi iz njihovih domova i oštro ograničili protok pomoći, povećavajući rizik od gladi, piše Al Jazeera.

Agencija UN-a za palestinske izbjeglice je u saopćenju za X navela da je u funkciji samo sedam od njena 24 zdravstvena centra.

Također je navela da nije primila nikakve medicinske potrepštine u proteklih 10 dana zbog “zatvaranja/prekida” na prijelazima Rafah i Karm Abu Salem (Kerem Shalom) u Gazi.

Izrael je pokrenuo novi napad u centralnoj Gazi, bombardujući gradove na sjeveru palestinske enklave i rekavši da namjerava proširiti operacije u Rafi uprkos američkim upozorenjima o riziku od masovnih žrtava u tom južnom gradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()