Ukrajinci u znak odmazde žestoko napali ruski teritorij: Belgorod u plamenu, ima i mrtvih

Napadi su uslijedili nakon ruskih udara na Ukrajinu u kojima je poginulo 39 ljudi

30.12.2023. 15:30
  • Podijeli:
belgorod rusija reuters-659022aeb9441.webp Foto: Reuters

Ukrajina je izvela niz smrtonosnih zračnih napada na ciljeve na jugozapadu Rusije u protekla 24 sata, prema ruskim zvaničnicima. Posljednji izvještaji kažu da su najmanje četiri osobe ubijene u Belgorodu i Brjansku.

Rusko ministarstvo odbrane je također saopćilo da je uništilo desetine projektila i dronova koje je ispalila Ukrajina.

Napadi su uslijedili nakon ruskih udara na Ukrajinu u kojima je poginulo 39 ljudi.

Skoro 160 ljudi je povrijeđeno kada je Rusija u petak napala raketama i dronovima - uključujući glavni grad Kijev, Odesu, Dnjepar, Harkov i Lavov.

Kijev je te udare opisao kao najveće rusko raketno bombardovanje u dosadašnjem ratu protiv Ukrajine.

U ažuriranju u subotu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je napadnuto skoro 120 sela i gradova, uključujući stotine oštećenih "civilnih objekata".

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko rekao je da je još sedam tijela izvučeno iz ruševina skladišta koje je pogođeno, čime je ukupan broj ubijenih u gradu porastao na 16.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()