Ukrajinci pojačali napade: Tokom noći odjekivale eksplozije u ruskom Belgorodu i na Krimu

Trenutno nema podataka o šteti ni žrtvama

03.01.2024. 07:39
  • Podijeli:
ukrajinski napad na belgorod, 30 dec 2023 - foto Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP Tanjug-65904cb8a2dcd.webp Foto: Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP/Tanjug

Glasne eksplozije su se tokom noći čule u dijelovima jugozapadne Rusije i okupiranog Krima. Ruski zvaničnici kažu da je pogranični grad Belgorod, u kojem je u subotu ubijeno 25 osoba, ponovo napadnut, kao i Sevastopolj na Krimu, gdje je oboren ukrajinski projektil.

Trenutno nema podataka o šteti ni žrtvama. Posljednjih dana se intenzivirao zračni rat između Rusije i Ukrajine, javlja BBC.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da je Rusija tokom pet dana upotrijebila oko 300 projektila i 200 dronova.

Rusija je pokrenula najveće zračno bombardovanje krajem prošle sedmice kada je ubijeno 40 osoba. Ukrajinske snage su odgovorile napadom na Belgorod u kojem je ranjeno više od 100 osoba.

Više eksplozija prijavljeno je u Belgorodu tokom noći na srijedu, a guverner regiona je rekao da je nekoliko dronova uništeno.

U Sevastopolju, najvećem gradu na Krimu, raketa je oborena iznad luke, rekao je guverner Moskve Mihail Razvožajev na Telegramu. Nema prijavljenih žrtava niti štete.

U utorak su ruski projektili pogodili najveće ukrajinske gradove, uključujući Kijev.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()