Ukrajina uvela sankcije ruskoj nuklearnoj industriji za narednih 50 godina

Ovim mjerama cilja se 200 ruskih kompanija i organizacija

06.02.2023. 22:02
  • Podijeli:
ep ukrajina eu pixabay-63dbbbb09cc41.webp Foto: Pixabay

Ukrajina je uvela sankcije ruskoj nuklearnoj industriji za narednih 50 godina, navodi se u ukazu koji je danas potpisao predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Ovim mjerama cilja se 200 ruskih kompanija i organizacija, a jedna od njih je i ruska državna agencija Rosatom, za koju "Kijev independent" piše da nezakonito upravlja okupiranom nuklearnom elektranom Zaporožje u Energodaru.

Kijevski list dodaje da je Rusija koristila fabriku ''za nuklearnu ucjenu''.

"Ta teroristička država koristi nuklearnu industriju da pritisne ostale države i tako se širi spolja. To su dovoljni razlozi da se ruskoj nuklearnoj industriji uvedu globalne sankcije", rekao je Zelenski u obraćanju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()